NUFFNANG

Tuesday, July 05, 2011

JANGAN CUTI DAH LEPAS NI BOLE?

kehadapan kak ayu,


semenjak peninggalan kak ayu...
kami berempat di sini dalam keadaan sihat-sihat saja...
cukup makan,cukup tidur dan cukup mandi..


pada hari mula kak ayu meninggalkan kami semua...
kami bertiga(kak mimi xder..keluar g mna ntah) nekad untuk order makanan kat kedai Tok Adam...
bukan nak mengingkari janji kita untuk banned Tok Adam buat satu jangka masa pendek...
sungguh tak der niat nak mengingkarinya...


kami.....
kami....errrrr...
terpaksa...
Mutiara Tomyam tutup..
Kedai fitri pulak..macam biasa la...
bukan ada yang sedap pun kan..hehe.. :p


Alhamdulillah...
xder masalah yang berlaku semalam..
makanan sedap... :)


tapi...
part yang tak best terjadi sebelum kami order makanan ya...


petang tersebut..
sebelum kak mimi keluar...
itu abg Amar(tau kan sapa??)...
telah berbaik hati memberi kami sebijik DURIAN dan jugak sepelastik RAMBUTAN..
terima kasih abg Amar..haha!!


jadik..
setelah mengopek dan menelan mencekik durian terbabit..
mereka semua(kak mimi,kak tika dan kak waniey)...
telah meninggalkan bahan buangan mereka berupa biji durian,biji rambutan dan jugak kulit rambutan bergelimpangan bertaburan di atas meja panjang kesayangan kita itu..


lantas...
saya sebagai adik bongsu..
bertindak mengambil alih tugak kakak sulong yang pulang bercuti...
perghhh!!!TOUGHHHHHH wa cakap lu!!!




ni lah rupa meja kita ya...
xder la teruk sangat...
cuma bau buah durian yang membuatkan ia menjadik teruk...hehe

setelah saya berleter berpokpek ber 'eeeeeewww'sepanjang proses mengemas(ala..xpenah wat sblom ni)...
barula mereka(kak waniey dan kak tika)turun padang..
ketika proses mencuci berlaku..
kak mimi suda keluar berjalan-jalan sama itu abg Amar(p buat report sbnrya)


kak tika telah menjalankan tugasnya sebagai kakak apabila bertindak untuk mencuci segala pinggan mangkuk periuk belanga sudu garpu...
tika itu...
saya suda bahagia...
kak waniey pula telah berbaik hati menyapu sampah...
tinggallah saya seorang untuk kemas saki baki sampah dia ats meja...


untuk pengetahun kak ayu..
saya telah menyental meja tersebut dengan sabun LIFEBOYA saya itu..
wangi suda meja kita itu...


setelah bersih...
kami makan dengan lahapnya....


sekembalinya kak mimi ke hostel tercinta kita ini...
meja tersebut 50% kembali bersepah..
setelah saya berpokpek...
meja itu kembali bersih...
dapat lah saya study dengan amannya... :)


oh ya...
saya terlupa nak beritahu kak ayu...
bahawa sesungguhnya...
saya telah mengemas katil,mendobi baju dengan mesin,menyapu sampah di sekeliling katil sendiri serta...
mencuci kipas saya daripada habuk-habuk yang melekat di badannya itu....
baikkan saya semalam???


bila tiba waktu tidur..
kami semua tidur dengan amannya...


hari ini...
kejadian semalam hampir berulang....
cuma meja kita itu,
50% saja semak yer..


malam ni...
tiada siapa yang berbaik hati untuk mengemasnya selain kak waniey..
beliau telah mengutip sampah dan membasuh pinggan yer...
terima kasih kak waniey...


tinggallah meja kita tu bersama sisa-sisa makanan..
sesungguhnya...
kami berempat sudah tiada kudrat untuk mengemas...
masing-masing suda terbongkang atas katil,
kak waniey penat merempit,kak mimi tangan luka,kak tika penat pegi kelas,
manakala oshin penat merempit dan pegi kelas...
kelas saya bermula seawal 7.30 pagi sehinggalah 7.00 malam..
hari ni...
saya telah rajin untuk menghadiri semua kelas..
sila ucap tahniah kepada saya..hehe.. :)


kak ayu,
sepeninggalan kak ayu...
kami berempat teramatlah sunyi..
tiada siapa mahu mengejutkan kami untuk ke kelas,
marah kami bila kami mandi tengah malam,
tiada sapa yang mahu mengemas meja secara sukarela sersukarela kak ayu...
tiada siap juga yang rajin bertanya menu makanan untuk diorder di kedai...


sesungguhnya..
kami berempat terseksa sejak peninggalan kak ayu...
PULANGLAH CEPAT SIKIT!!
KASIHANILAH KAMI...
ADIK-ADIKMU INI!!!


KAMI RINDU KAMU!!
empat-empat bersetuju
lepas nih jangan cuti dah nah...
biaq kami yang cuti....
kak ayu xleh cuti....
hehe... :)
saya gurau saja part tu...


apa-apapun...
KEPULANGAN KAMU DINANTI... :)

janganlah pula kak ayu risau dengan keadaan kami...
InsyaAllah...kami boleh melaluinya...
doakanlah kami selamat disini....





XOXO


Lots of Love,





NOTA KAKI SAIZ LAPAN:  saja nak buat teruk!! hehe :D padahal tak der la teruk mana pun...
teringin nak buat ayat macam dalam buku(melayu tulen punya ayat)..
tapi xterror...kalau ada yang salah....minta maaf lah yer....
hehe... :)

2 comments:

Kakchik said...

wah bguih2 sngguh adik2 aq di bilik bakawali naa.....make sure xdak selerak satu pa pn ms kak ayu blik....hehehee...anyway thnx laa tlg tgk2 kn bdak bilik....

waniey said...

wakakkakakakakka.. bt0i ayu.. tnpa hg sapa la kmi =')