NUFFNANG

Monday, July 04, 2011

Outing with roomates & Kak Lis!!

hye guys!!
kali ni oshin nak cerita pasal outing ngan roomates...
which are kak Ayu,kak Tika,kak Waniey n kak Lis!!
yayyy!!

so,
kami keluar  semalam...
ala..
pegi Prangin Mall jer...

kitorang pegi pun sebab nak tengok cerita Sekali Lagi..
so,
seawal pukul 11 kami dah bertolak pegi Komtar..
pukul 12 sampai dah.. :)
so,
sampai ja sana...
terus la nak pegi beli tiket wayang kan...

takut la jugak kalau habis...
biasa la weekends..

so,naik la ke tingkat 5 Prangin Mall..
sekali tengok...
showtime Sekali Lagi pukul 3.25..

MAK AIH!!
lambat lagi tu..
masa google malam sebelum tu..
tengok showtime ada pukul 2.25...

so,
call kak Lis dulu tanya macam mana..
kak Lis kata..
kalau xsempat tengok wayang sekali...
lepas wayang baru hangout ngan dia...

so..
lepas sembang-sembang..
bincang-bincang apa semua..
kami putuskan..
nak tengok..
KL GANGSTER n SEKALI LAGI....

YES!!
I REPEAT!!
KL GANGSTER n SEKALI LAGI!!

tak main-main aih...
betul nih...
cancel GCB Mcd n ganti dengan KL GANGSTER
(plan asal nak makan GCB Mcd..last-last cancel sebab ada yang takut xcukup duit..oshin xkisah sangat..habis-habis sangat puasa jer la kalau xder duit..hehe)

so,12.50..
kami tengok KL GANGSTER..
dalam pukul 2 lebih-lebih habis la...
memang best la!!
dah la dalam panggung tu ada orang xsampai 10 orang..
lagi nikmat la nak tengok...
hehe...

so,
habis ja KL GANGSTER...
oshin pun pegi belikan tiket SEKALI LAGI...
mak aihhhh...
beratur panjang kot...
huhu...

so..
lepas beli..kitorang pegi makan SIZZLING MEE
SEDAP WA CAKAP LU!!
berbaloi la dengan harga dia tu...
cukup rasa.. :)

lepas makan..
kami pegi urut-urut badan kat kerusi Gintell,Ogawa(ye ker macam tu??hehe)
sementara nak tunggu kak Lis...
kita massage la dulu...
hehe..
berbaloi la jugak..
RM 1 untuk 3 minit...
ok what!! :)

so,
elok jer kak Lis sampai..
kami terus masuk panggung tengok SEKALI LAGI...
okeh..
memang terbaik lah!!
xrugi duit tuu... :)

habis jer movie tu...
kitorang g karok la...
RM 1.20 satu lagu..

YAPPP!!
RM 1.20 SATU LAGU!!
MURAH AITE??
tapi...
sound dia xla best sangat...
macam pecah pun ada...

kalau nak lepas stress n tengah sengkek tu.,...
memang sesuai la karok kat sana..

lepas karok..
jalan-jalan jap sebelom balik..

dalam pukul 8,bertolak la balik..
kak Waniey n Kak Lis balik ngan transport sendiri...
tinggal la kami tiga orang naik bas...huuu~

dalam bas xramai sangat orang...
best gak xramai orang..
x der la sesak sangat....

so..nak dijadikan cerita...
dah nak sampai Balik Pulau..
oshin baru perasan yang wallet dah HILANG!!

dah carik satu bas...
tapi xder..
bila ingat-ingat balik..

oshin ada keluarkan masa atas bas...
nak kira duit...
maybe dah terjatuh...
memang langsung xsedar...

bila tengah kalut-kalut cari..
baru la teringat..
ada la satu mamat yang duduk depan oshin nih..
dia penah pusing tengok kat oshin sekali tau..
dengan muka yang ada makna somethin'

elok jer lepas dia tengok oshin..
ada orang tekan loceng..
n dia pun turun gak..
dalam keadaan tergesa-gesa..

bila ingat balik...
terus syak dia...
tapi nak bole buat apa dah...
dia pun dah hilang...

SEDIH gila kot...
duit dalam wallet tu la yang nak guna untuk makan minggu ni...
IC lagi..
Kad ATM pun hilang.. :'(
tiket-tiket wayang pun hilang..
kunci rumah yang oshin letak dalam tu pun hilang...
paling terkilan...
payment slip yang oshin dapat dari ZEEL PRODUCTION masa berlakon ngan diorang pun hilang..
sedih sangat..
sayang gila ngan slip tu...huhu.. :(
tu la bukti yang oshin penah berlakon selain daripada gambar-gambar..

so,
sampai ja Balik Pulau..
terus call Pak Chaq..
(teksi sapu dan jugak bapak angkat oshin kat sini **dia yang mengaku kat orang dulu oshin nih anak dia..adoi~)

dia mai amik kat Kongsi..
oshin cerita semua kat dia..
n dia suruh buat report..
dia pun pesan..
kalau ada apa-apa..
terus bagitau dia..
dia kata.,..
kalau takdak duit..
bagitau dia...
dia bagi duit...
sumpah terharu gila...

pak chaq banyak tolong oshin..
dia kata..
kalau nak buat kad bank n xdak duit...
bagitau dia...
dia akan bagi duit...

xtau la macam mana nak balas budi dia macam mana nanti...
budi kak Ayu n kak Tika pun oshin xtau nak balas macam mana...
ucapan THANK YOU memang xcukup...
diorang yang naikkan semangat oshin n temankan oshin pegi balai petang tadi...
TERIMA KASIH PAK CHAQ,KAK AYU,KAK TIKA..

kepada sorang mak cik ni...
terima kasih sebab sedekahkan duit kat oshin...
terima kasih sangat...
kat pak chaq pun sama....
terima kasih sedekahkan duit...anggap oshin macam anak pak chaq..selalu bagi nasihat...dan selalu amik berat pasal oshin....terima kasih pak chaq!!!


ok-ok..
tutup cerita sedih..
air mata mengalir kot masa taip entry nih...
huhu... :'(

ok la...
jom usha pics-pics semalam... :)


KL GANGSTER TIME!!! <3


orang xdak dalam panggung...
sila la berPHOTO GEDIK!!
hehe



sila SILENTKAN phone dalam panggung wayang!!!



ok...
saya mengaku..
saya letak kaki atas kerusi depan....
bakal mak mertua..
sila buat-buat xnampak pics ni yer...
alasan nak cover diri::lenguh kaki la jalan tadi...tu yang angkat kaki..hehe


LUNCH TIME!!!


SIZZLING YEE MEE!!!
YUMMMMEEEEHHHH!!!



jemput makan semua!!



:)
with kak tika n kak waniey... <3



weee~~



with kak Tika n kak Ayu...
<3

KAROK TIME!!!



pilih lagu weyhh!!haha..
manual punya!!




joget sakan!!haha!!


weeeheee~~


kak lis!!
<3 <3



group pics...
masa dalam panggung wayang...hehe


group pics kat luar!! :)


report oshin buat petang tadi... :)


ok lah...
tu jer post oshin kali ni...
till da next post!! :)


XOXO


Lots of Love,

1 comment:

Kakchik said...

tnp oshin , hang out ny xkn meriah kn..thnx 2 u also....coz make me happy n burst out all my stress...
<3 u so much galz